Advocatuur en recht

Hoe u arbeidsrecht advocaten niet moet inzetten

Arbeidsrecht advocaten zijn onmisbaar als u juridische bijstand wilt tijdens uw arbeidsrelatie. Toch worden zij vaak verkeerd ingezet. Het gevolg hiervan is dat u niet het maximale uit hun inzet haalt. Hieronder leggen we uit hoe u arbeidsrecht advocaten niet moet inzetten en waarom dat zo is.


Schakel arbeidsrecht advocaten te laat in

Als u geen rendement wilt halen uit hun inzet wacht u tot het laatste moment om ze in te zetten, ieder niet gefactureerd uurtje is er immers één. Vaak is de dossieropbouw bij een arbeidsconflict het fundament onder uw zaak. Als u dan de adviezen en instructies heeft gemist, weet u zeker dat u een huis bouwt op een slechte fundering.


Schakel arbeidsrecht advocaten in als u al ruzie heeft

U belt uw advocaat dat u er helemaal klaar mee bent. "Dit komt nooit meer goed!" Tijdens het intakegesprek bij meerdere arbeidsrecht advocaten (de eerste was het niet met u eens dus die deugt natuurlijk niet) komt u erachter dat uw gevoel van onrechtvaardigheid niet juist was. Een goed gesprek of heldere bemiddeling had uitkomst geboden, maar nu heeft u de deur al onterecht dichtgeslagen.


Houd de regie in de procedure

Stel: U bent overtuigd dat het in uw geval alles anders zit. Dus als het advies krijgt om vooral niet te gaan procederen, instrueert u hen om onmiddellijk te dagvaarden. U bent immers klant en hangen zal uw tegenpartij. Dat uw advocaat zijn mening baseert op ervaring en specialistische kennis waarvoor u hem eigenlijk inhuurt vergeet u maar even. U betaalt immers en wie betaalt bepaalt! Als de zaak dan uiteindelijk verloren is, moet u niet de advocaat afvallen. Deze voorbeelden lijken ietwat overdreven maar zijn helaas dagelijkse praktijk voor veel arbeidsrecht advocaten. Vaak worden ze te laat bij een zaak betrokken, waardoor veel waardevolle adviezen gemiste kansen zijn geworden. Zeker wanneer emotie al de overhand heeft genomen is het voor hen haast onmogelijk om nog te sturen.  Spiegel de bovenstaande begrippen eens en uw advocaat arbeidsrecht wordt ineens uw sparringpartner, juist als er geen conflicten zijn.


Het nut van arbeidsrecht advocaten als er geen conflict is

Wanneer u de advocaat arbeidsrecht inschakelt voordat u een conflict krijgt kunt u met hem sparren over uw situatie. Met een helder advies weet u of u gelijk heeft en welke acties u kunt nemen. Ook adviseren zij graag over de juiste manier van werken in een arbeidsrelatie. Welke eisen gelden er voor een goed dossier? Hoe moet u omgaan met wijzigingen in de wet of de arbeidsovereenkomst? Voldoen uw overeenkomsten aan het nieuwe ontslagrecht? Allemaal aanleidingen voor maximale toegevoegde waarde van arbeidsrecht advocaten.
 

Op zoek naar een zorgvuldige en betrouwbare arbeidsrecht advocaat in Breda? Kijk dan eens op de site van Advocatenkantoor Alliantie


Delen